неделя, 1 май 2011 г.

Пролет в лонгозa на Камчия

Първи случай в историята - да се върна отнякъде и веднага да кача снимки. За съжаление късното ставане, чуденето какво ще бъде времето и грижите с байка (които се оказаха повече отколкото предполагах) изядоха част от най-хубавото време на деня. Все пак обаче тръгнах...
Мислех, че съм закъснял за блатните кокичета поне със седмица, но студеното време си оказва влияние и все още не са съвсем цъфнали.Лютичетата са в разгара си, но все не мога да му направя свястна снимка.

Другото растение, което покрива големи площи прилича малко на рапица, но е бяло.Един от многобройните ръкави на Камчия.Гората въобще не беше толкова зелена, колкото си мислех, но за сметка на това земята беше доста интересна.След като с малко цаца и бира възстанових баланса на силите, време беше за връщане. За късмет не заваля (което щеше да се отрази чудно на недоизлекуваната ми настинка от миналата седмица), така че имах време за спиране тук-там.
Трябваше да пиша за Веселиново, Хотница и Емен, но и това ще стане скоро.

2 коментара:

хороскоп каза...

Река Камчия резерват ли беше, че нещо такова ми се върти илисамо част от нея към устието

Евгени Йонков каза...

Лонгозът при устието на река Камчия действително е резерват, дано да не стигнат и до там руснаците, които усилено строят в курортната част около устието и да не стане като със защитената местност Камчийски пясъци, която май вече не е с този статут.

Публикуване на коментар

Коментарите ви са с dofollow линкове и без модериране от моя страна ... засега
(Ако има проблем с публикуването на коментари през Mozilla пробвайте с друг браузър)