вторник, 14 декември 2010 г.

Овчаренския водопад и река Горица

И отново след сложна комбинация с транспорта, ето ни в Овчарци - село по пътя между Дупница и Сапарева баня - където се намират все още останки от маркировката за водопада. Достъпът до него е лесен и определено си струва да се види.
Това обаче, както бях чувал, е само най-популярния от каскадата водопади по река Горица...

Проблемът нагоре по реката са почти непристъпните скали, които я ограждат, но все пак се виждат места, по които може да се мине, не е толкова отчайващо положението, както изглежда на долната снимка.


И поглед назад към с.Овчарци.


Място, на което със игурност ще се върна някога, когато имам повече време, но целта за този ден беше да наберем повече височина за да докараме поне донякъде набелязаната за седемте дни програма.
Малко под вр.Големия камък...


...който качихме без да искаме...


Последваха импровизации включващи няколко намерени и загубени пътеки, газене през коприва, малинаци и гори от всякакъв вид и въобще всички неща, които се полагат на човек тръгнал без определен маршрут в абсолютно непозната планинска местност. Върнахме се все пак и до реката, където за голямо учудване могат да се видят и такива неща.


За съжаление времето напредваше и трябваше да се търси място за нощуване. Избрахме една поляна над реката, някъде под връх Крива Соспа.СЛЕДВА->
<-НАЧАЛО

Още...
От Седемте Рилски Езера до заслон БАК->
От зсалон БАК до Кобилино бранище->
От Кобилино бранище до Скакавците->
Отново Скакавците и х.Рибни езера->

2 коментара:

Павел Пронин каза...

Мястото е интересно, аз пък го посетих при дъждовно време и дума не ставаше за катерене по скалите ))) Май ще трябва да отида там пак, горните водопади сигурно са красиви....

Евгени Йонков каза...

Но пък си хванал страхотни цветове. Всяко време си има и хубави моменти и някои неудобства.

Публикуване на коментар

Коментарите ви са с dofollow линкове и без модериране от моя страна ... засега
(Ако има проблем с публикуването на коментари през Mozilla пробвайте с друг браузър)