четвъртък, 13 януари 2011 г.

От зсалон БАК до Кобилино бранище

Събуждането и ставането този ден отнеха малко повече време. След първо спане под покрив от три дни насам и при положение, че не се знаеше дали няма да завали за къде да бърза човек. Пък и плануваният за този ден преход беше кратък. Кратък, но съдържателен...
Както знаят всички, които са ходили там, билната пътека от заслон БАК минава в основата на връх Злия зъб, на изток от който е превала Злия прелез.
От дясно е страховитата отвесна източна стена на Злия зъб, а сипея в средата е горната част на Белия улей - и този път се размина минаването по него, но следващото ходене надявам се да стане.Следва връх Ловница, който спокойно може да се подсече, но изкачването на западната му част си заслужава усилието.
Уникалната гледка на запад от Ловница към Двуглав, Злия зъб, Орловец, Мальовица и Камилата. Някъде долу в средата между разхвърляните камъни е заслон БАК.


И поглед на изток - пирамидката в дясно е може би самия връх Ловница, долу в ляво са Прекоречките езера, а над тях е заслон Страшното езеро.


След Ловница и Иглите се стига до Купените - трите скални канари над Страшното езеро.


Страшното езеро ...

... и най-голямото от Прекоречките езера до него.


Май само някакви треволяци съм снимал в Поповокапските езера, иначе са си доста керасиви естествено.
СЛЕДВА->
<-НАЧАЛО
<-ДЕН ПЪРВИ
<-ДЕН ВТОРИ
<-ДЕН ТРЕТИ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментарите ви са с dofollow линкове и без модериране от моя страна ... засега
(Ако има проблем с публикуването на коментари през Mozilla пробвайте с друг браузър)